fbpx

36. Hafta Hamilelik

36. hafta hamilelik bebeğiniz bir marul ağırlığındadır.

Bebeğiniz; Bebekler genelde bu haftalarda kafatası konumunda olurlar. Buna, bebeğin sunumu denir. Nadiren (gebeliklerin yaklaşık % 3’ünde) bebekler baş pozisyonunda gelmez, yani kalçaları veya ayağı ilk önce doğar. Bebeğiniz makat pozisyonunda ise vajinal doğum yapmak mümkün olsa da, doktorunuz sizi sezaryene yönlendirebilir. Bebeğiniz bu noktada tüm yağ dokularını biriktirmek için çok çalışır. Bu yağ tabakası onun vücut sıcaklığını korumasına ve ona enerji depolamasına yardımcı olacaktır. Oldukça güçlü olan emici kasları gelişmesini tamamlamış ve artık beslenmeye hazırdır.

36. Hafta hamilelik neler oluyor?

Siz; Gebeliğin bu haftasında bebeğin başı henüz aşağıya doğru inmediyse, uzmanlardan alacağınız önerilerle egzersizler yapın. 36. haftada oksitosin hormonundaki (mutluluk hormonu) artış nedeniyle süt bezleriniz genişliyor ve kolostrum ile doluyor. Bu durum, göğüslerinizin biraz topaklı olmasına neden olabilir.

36. Hafta hamilelik yapılması gerekenler

Doğum planınızı gözden geçirin. Doğum başlarken içgüdüsel olarak size en uygun pozisyonu seçebilirsiniz. Bazı gebeler durmayı tercih ederler bazıları da öne eğik bir koltuğa oturarak bacaklarını ayırır. Doktorunuz, doğumu yavaşlatmak ya da hızlandırmak için size bazı pozisyonları önerebilir. Eşiniz sırt ağrınızı hafifletmek için belinize masaj yaparak size yardımcı olabilir.