fbpx
Taburculuk Hizmeti

Yeni Doğan Hastane Çıkışı Paketi

Doğum sonrası hastanede kaldığınız süre zarfında hekim ve hemşirelerin desteğiyle içerisinde bulunduğunuz sürecin çok farkında değilsinizdir. Ta ki yeni doğan hastane çıkışı gerçekleşene kadar!

Hastaneden taburcu olurken lohusa olmanın vermiş olduğu yoğun duygular “bebeğime iyi bakabilecek miyim?”, “emzirebilecek miyim?” gibi birçok sorunun tekrarlanabildiği kaygıları beraberinde getirir ve o güne kadar almış olduğunuz eğitimlerin detaylarını hatırlamazsınız. 

Evdeki süreçte tek isteğiniz; tüm seslerin baskılandığı, güvenilir bilgileri profesyonel ağızdan duymak ve uygulamaya geçirmek olacaktır.

İşte tam da bu noktada güvenli bir elin dokunusuna ihtiyaç duyarsınız.

taburculuk hizmeti

Yeni Doğan Hastane Çıkışı Paketi Nedir?

Hastaneden taburcu olurken başlayan ve evde devam eden “Yeni doğan hastane çıkışı paketi” 8 saatlik bir zaman dilimini kapsar. Taburculuk hizmeti adı da verilen yeni doğan hastane çıkışı paketi, annenin ve bebeğin evde yeni hayatlarına geçiş sürecinde ki ilk saatlere yön veren ve adaptasyonu sağlayan bir hizmettir.

Taburculuk hizmeti, Annenin ihtiyaç duyduğu doğru bilgi ve profesyonel yaklaşım ihtiyacının, lisanslı yenidoğan hemşiresi tarafından karşılanması modelidir. Bu sürecin uzman hemşire tarafından yönetiliyor olması tüm aile bireylerini rahatlatır, bu sayede endişe; yerini huzur ve mutluluğa bırakır.

Bu hizmet anne ve bebek bakımını içerir. Siz taburcu olmadan özel bebek hemşireniz hastanede hazır bulunur, sizin ve bebeğinizin eve güvenli bir şekilde transferine destek olur, ev ortamınızı bebeğinize uygun hale getirir ve bebeğinizin tüm bakımlarına sizi dahil eder. Aile & aile büyükleri bu hizmet kapsamında hem kendileri hem de bebekleri için kaygılarından uzak yeni hayatlarına doğru mutlu bir şekilde yola çıkmış olurlar.

Taburculuk Hizmeti

Yeni Doğan Hastane Çıkışı Paketikapsamında ailelere sunulan detaylar aşağıda belirtilmektedir.

  • Taburculuk desteği

Özel bebek hemşirenizin taburculuk sırasında hastanede bulunmasının en önemli avantajı bebeğinizi hekim ve hemşirenizden tam donanımlı bir şekilde (sarılık takibi, beslenme sıklıkları, randevu tarihi vs.) teslim almasıdır. Transferiniz sırasında siz kendinizle ilgilenirken, bebeğiniz deneyimli ellerde olacaktır.

  • Anne ve bebeğin ev adaptasyonunun sağlanması

Yenidoğan döneminde bebek annesine annede bebeğine simbiyotik (birbirine bağımlı) bir şekilde ihtiyaç duyar. Anne ve bebek arasında sıkı bağların kurulacağı bu günlerde aklınızdaki tüm soru işaretlerinden kurtulmanıza ve annelik sürecine adapte olmanıza bebek hemşireniz destek olacaktır.

  • Bebeğin Bulunduğu Odanın Hazırlanması

Oda ısısı ve nem oranının belirlenmesi, oda içerisinde yatağın konumlandırılması, yatak içi aparatların belirlenmesi ve yerleştirilmesine hemşireniz destek olur.

  • Besleme Düzeni ve Uygulamalı Emzirme Eğitimi

Bebeğin hastanede doğduğu ilk andan itibaren başlanan emzirme ritüelinin eve geldikten sonra da bebek hemşiresinin desteğiyle devam ettirilmesi ve oluşturulan düzenin devamı sağlanır.  

  • Sterilizasyon Yöntemlerinin Önemi

Bebekler özellikle yenidoğan döneminde henüz bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmediği için enfeksiyonlara karşı daha açıktırlar. Bu nedenle bebek için kullanılabilecek her türlü (biberon, göğüs pompası, emzik v.b) materyalin sterilizasyon işlemleri önem kazanır.Bebek hemşiresi evde anne ile birlikte uygulamalı olarak bu yöntemleri yaparak birlikte bir alan oluştururlar ve sistemi kurarlar.  

  • Uygulamalı Bebek Bakımı

Anne ve baba ile birlikte bebek hemşiresinin  bebek bakımını yapmaları sağlanır. Uygulamalı bebek bakım bölümünde bebek masajı, bez değiştirme gibi bebeğin tüm ihtiyaçlarına yönelik bakımlar gerçekleştirilmektedir.

  • Lohusalık Bakımı ve Lohusalıkta Beslenme

Enfeksiyonlara karşı hijyen kuralları, beslenme ve hareket önerileri, ağrı veya ateş olması durumunda nasıl bir yol izleneceği konularında bilgi verilir. Annenin beslenmesine yönelik; anne sütünü arttıran besin önerileri, gaz yapan ürünlerin hangilerini kontrollü tüketmek gerektiğiyle ilgili önerilerde bulunulur.

  • Bebeklerde İlkyardım Eğitimi

Bebeklerde ilkyardım konusunda temel bilgilerin verilmesi, acil durumlar karşısında yapılması gerekenler, doğru bilinen yanlışların öğretilmesi ve bebekleri kazalara karşı korumak için pratik öneriler anlatılmaktadır.

Taburculuk Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirim?

Siz veya sevdikleriniz Be Baby ekibi ile 0 216 361 22 32 numaralı çağrı merkezini arayarak iletişime geçebilir, ihtiyaç ve beklentilerinizi paylaşabilir ve kolayca 8 saatlik yeni doğan hastane çıkışı paketimizden faydalanabilirsiniz.

    Biz Sizi Arayalım