Hizmetlerimiz
Emzirmeye Hazırlık
Emzirmeye Hazırlık Çalışması
Emzirmeyi planlıyorsanız doğum sürecine hazırlanırken, doğumdan sonraki ilk günler ve emzirme için ihtiyaç duyabileceğiniz konularla ilgili bilgi edinip fiziksel ve ruhsal olarak emzirmeye hazırlanabilirsiniz. Gebeliğin üçüncü trimesteri (son 3 ay), bebeğinizi emzirmeye hazırlanmak için mükemmel bir zamandır.
İlk birkaç gün, siz ve bebeğiniz birbirinizi tanımaya başlayacaksınız. İkinizin de emzirmeyi öğrenmesi zaman alabilir. Doğumdan önce emzirme hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmeniz, hamileyken iyi tavsiyeler almak, emzirmeye başlama konusunda kendinize daha fazla güvende hissetmenize yardımcı olabilir.
Doğum öncesi sınıflar genellikle emzirmenin en önemli yönlerini, örneğin; konumlandırma ve bağlanma , sağım yapma ve yaygın emzirme sorunlarının nasıl çözüleceği gibi konuları kapsar.

Emzirmeyle ilgili bilgi edinin;
- Emziren veya daha önce emziren diğer annelerle sohbet edin.
- Bebeğinizi beslerken etrafınızda olacak arkadaşlarınız ve akrabalarınızla konuşun. Tutumlarının ne olduğunu öğrenin. Onlardan nasıl destek alacağınız konusunda bilgi edinin. Yerinde destekleyici bir ağa sahip olmak motivasyonunuzu artırır.
- Doktorunuz ile emzirme ile ilgili görüşün.
- Emzirmeye hazırlık eğitimi alın,
Emzirmeye mental olarak hazırlanın;
- Kitap okuyun,
- Nefes ve meditasyon teknikleri öğrenip, uygulayın.
- Emzirme sürecinde bazı zorluklar yaşanabilir; Emzirme becerisiyle ilgili herhangi bir nedenle endişeleriniz varsa, hamilelik sırasında bir emzirme danışmanından tavsiye alın. Herhangi bir zorluk yaşamanız durumunda danışmanınızdan destek almaya hazırlanın,
Emzirmeyle ilgili ayrıntıları planlayın;
- Emzirme döneminde beslenme sürecini,
- Evde emzirme alanınızı hazırlayın,
- Emzirmeye yardımcı yastık, pompa, göğüs pedi gibi yardımcılarınızı hazırlayın.
Emzirmeyi en iyi şekilde başlatmak için ne yapabilirim?
Doğduktan sonra mümkün olan en kısa sürede bebeğinizle bol bol ten tene kucaklaşın. Ebeniz ya da Doulanız sizin ve bebeğiniz için rahat bir emzirme pozisyonu bulmanıza yardımcı olacaktır. Bebeğiniz karın üstü göğsünüzdeyken sırtüstü rahatladığınız rahat emzirme pozisyonu, bebeğinizin beslenme içgüdüsünün devreye girmesine yardımcı olur. Rahat bir pozisyon, bebeğinizin memeyi bulmak, kavramak ve beslemek için arama reflekslerini kullanmasına olanak tanır. Sezaryen doğumdan hemen sonra ameliyathane koşullarında her şey yolunda ise, ebenizin/doulanızın biraz yardımıyla bebeğinizi cildinizde tutabilirsiniz. Bu, ameliyathanenin hemen ardından uyanma odasında olabilir.
Bebeğiniz göğsünüze doğru kıvrılıp beslenebilir veya göğsünüzü koklayabilir, yalayabilir veya sadece ten teması bile kurabilir, biraz dinlendikten sonra daha sonra emzirmeye çalışabilir.

Vücudum emzirmeye nasıl hazırlanır?
Vücudunuz, hamileliğinizin başından itibaren kendisini emzirmeye hazırlamaktadır. Gebeliğin çok erken döneminde göğüs uçlarında karıncalanma ve göğüs hassasiyeti yaşamış olabilirsiniz. Bazı kadınlar göğüslerinin de büyüdüğünü fark eder.
Hamilelik sırasında göğüslerinize giden kan miktarı artar ve sahip olduğunuz her hamilelikle birlikte süt kanallarınız ve süt üreten hücreleriniz daha da gelişir. Göğüslerinizin hamilelikten önceki boyutu ve hamilelik sırasında ne kadar büyüdükleri, bebeğiniz için ne kadar süt üretebileceğinizi belirlemez. Bazı kadınlar hamilelik sırasında oldukça fazla kolostrum sızdırırken diğerleri hiç sızdırmaz. Her ikisi de normaldir ve bebeğiniz doğduktan sonra ne kadar kolostrum ve süt yaptığınızı değiştirmez.
Emzirme ile ilgili çalışmaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, desteğe ihtiyacınız var ise emzirme ilişkinize ve bağlanma sürecine güvenle başlamak için; bebeğin ilk günleri, eve uyum süreci ve bakımları haricinde, emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi konularında gebelik dönemi için özel olarak hazırladığımız eğitim ile bilgi edinebilirsiniz. Bu eğitim sonrasında ihtiyaçlarınızı belirleyip, emzirme sürecinizde karşılaşabileceğiniz olası sorunlar ve çözümleri üzerinden konuşmak için sizi emzirme hazırlık çalışmasına davet ediyoruz.

Emzirme eğitiminde hangi konulardan bahsediyoruz;
- Doğum öncesi meme uçlarınızı emzirmeye hazırlamanız gerekiyor mu? Neler yapılabilir?
- Doğumdan önce süt gelmesi normal midir?
- Emzirmek için hangi yardımcı ekipmanlara ihtiyacınız var?
- Meme masajı nasıl yapılır ve yararları nelerdir?
- Emzirme için hastanede ve evde hangi kıyafetler tercih edilmelidir?
- Emzirmede ten teması neden önemlidir?
- Vajinal doğum sonrası ten tene temas nasıl ve ne sıklıkla yapılmalıdır?
- Sezaryen doğum sonrası ten tene temas nasıl yapılır?
- Vajinal doğum ve sezaryen sonrası emzirme nasıl başlatılır?
- Emzirme fizyolojisi ve hormonlar nasıl çalışır?
- Anne sütünün içeriği ve özellikleri nedir?
- Emzirmenin anne ve bebek için faydaları nelerdir?
- Bebeğin acıkma belirtileri nelerdir, ne sıklıkla emzirilmelidir ve nasıl uyandırılır?
- Emzirme pozisyonları nelerdir ve bebeğin memeyi kavradığından nasıl emin oluruz?
- Emzirme öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeliyiz?
- Bebeğinizin yeterince anne sütü alıp almadığını nasıl anlarız?
- Anne sütü nasıl sağılır ve saklama koşulları nasıl olmalıdır?
- Sağılmış anne sütü nasıl verilir?
- Emziren annenin beslenmesi nasıl olmalıdır ve süt arttıran besinler nelerdir?
- Emzirme sürecinde görülen olası problemler ve çözümleri nelerdir? (Angorjman, mastit, meme ucu yaraları, sarılık vb.)
Emzirmeye hazırlık çalışması hakkında detaylı bilgi isterseniz bize 0216 363 0 363 numaradan veya whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.
Başarı Öyküleri
Annelerden Gelen Yorumlar
Annelerin Bebaby Hemşirelik Hizmetleri hakkındaki yorumlarını burada görebilir ve bebek hemşireliği hizmetlerinde bizi diğer kurumlardan ayıran özelliklerin neler olduğunu anlayabilirsiniz.
Abimin eşine hediye olarak bebek hemşireliği hizmeti almıştım. Son derece memnun kaldık. Bu zor süreçte tüm ekip bize çok yardımcı oldu. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Sahure Hanım’ dan aldığımız yenidoğan eğitimi bizim için son derece faydalı oldu. Her bir dakikasından çok şey öğrendik. Bilgili, tecrübeli ve samimi yaklaşımı çok kıymetliydi. Kendisine çok teşekkür ederiz.